nieuw logo yipp co textiles 2019
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MVO

Yipp & Co heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan.

Wij vinden het belangrijk om altijd actief te zoeken naar zakelijke oplossingen die niet alleen financieel rendabel zijn maar ook duurzaam en verantwoord vanuit sociaal en ecologisch oogpunt. Onze overtuiging is dat er een efficiënt en gezond ondernemingsklimaat moet worden gehandhaafd door middel van:

mvo yippenco textiles
ecovadis 1 yippenco textiles

Door voortdurend te investeren in duurzaamheid, willen we de negatieve gevolgen minimaliseren en de positieve gevolgen maximaliseren.

We leggen daarbij de focus op het implementeren van duurzame oplossingen en ontwikkelingen bij alle aspecten van de waardeketen; designontwikkeling, productontwikkeling, inkoop, productie, transport en logistiek.

Wij hanteren een Code of Conduct richting onze leveranciers. De belangrijkste principes van deze gedragscode zijn: geen kinderarbeid, degelijke werkuren en arbeidsvoorwaarden, ethische bedrijfsvoering, duidelijke regels en de naleving ervan wat betreft gezondheid en veiligheid op het werk, vrije arbeid en bedrijfsvoering met oog voor het milieu en de omgeving.

 

Verder zijn wij erg trots op de door ons behaalde Ecovadis Platinum badge. Onze inspanningen die we de afgelopen jaren namen op vlak van duurzaamheid, sociaaleconomische aspecten en het volgen van onze missie zijn hierdoor beloond. Met onze recente Platinum status behoren wij tot de 1% best presterende organisaties beoordeeld door Ecovadis. En daar blijft het voor ons niet bij. Wij willen heel graag nog een stapje verder gaan. Voor onze klanten, onze medewerkers, onze planeet … onze toekomst!

 

EcoVadis is een internationaal platform dat de duurzaamheid van allerlei spelers in productieketens inzichtelijk maakt. Dit helpt bedrijven om leveranciers te kiezen op basis van hun duurzaamheidsprestaties.

Meer dan 130.000 bedrijven van elke omvang en in alle sectoren werken reeds samen met EcoVadis.