nieuw logo yipp co textiles 2019
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bedrukken

De volgende druktechnieken zijn beschikbaar:

3 yippenco textiles

Zeefdruk

Zeefdrukken is een populaire en veelzijdige techniek voor het bedrukken van textiel. Bij deze methode wordt inkt door een fijnmazig gaas (de zeef) op het textiel geperst. De delen van de zeef die niet bedrukt moeten worden, worden afgedekt met een sjabloon. Hierdoor komt de inkt alleen op de gewenste plekken op het textiel terecht. Hier zijn de belangrijkste stappen van het zeefdrukproces:

 1.  

Voordelen van zeefdrukken:

 • Duurzaamheid: Zeefdrukinkt is zeer duurzaam en bestand tegen wassen, wat zorgt voor een langdurige afdruk.
 • Kleurhelderheid: De inkt die bij zeefdrukken wordt gebruikt, is dikker dan bij andere drukmethoden, wat zorgt voor levendige en heldere kleuren.
 • Geschikt voor grote oplages: Zeefdrukken is zeer kosteneffectief voor grote bestellingen, omdat de instelkosten over veel stuks worden verspreid.

 

Geschikt voor verschillende materialen: Hoewel voornamelijk gebruikt voor katoen en polyester, kan zeefdruk ook worden toegepast op andere materialen zoals nylon en blends.

Zeefdrukken is ideaal voor t-shirts, hoodies, tassen en andere textielproducten, vooral wanneer u op zoek bent naar een hoogwaardige, duurzame afdruk met levendige kleuren.

 

Transferdruk (digitaal)

Digitale transferdruk is een techniek waarbij ontwerpen worden geprint met een digitale printer op speciaal transferpapier, dat vervolgens op textiel wordt overgebracht met behulp van warmte en druk. Deze methode biedt een hoge mate van detail en kleurvariëteit, waardoor het ideaal is voor complexe ontwerpen, fotoafdrukken en kleinere oplages.

 

Voordelen van digitale transferdruk:

 • Kleurvariëteit en detail: Geschikt voor ontwerpen met veel kleuren, fotorealistische afbeeldingen en fijne details.
 • Flexibiliteit: Ideaal voor kleine oplages of zelfs enkele stuks, omdat er geen dure zeefdrukramen of hoge instelkosten nodig zijn.
 • Geschikt voor diverse materialen: Kan worden toegepast op een breed scala aan materialen, waaronder katoen, polyester en blends.

 

Nadelen van digitale transferdruk:

 • Duurzaamheid: De afdruk kan minder duurzaam zijn dan zeefdruk, vooral bij frequente wasbeurten en intensief gebruik.
 • Kleurechtheid: De kleuren kunnen na meerdere wasbeurten vervagen, afhankelijk van de kwaliteit van de inkt en het transferpapier.

 

Digitale transferdruk is ideaal voor situaties waar flexibiliteit, detail en kleur belangrijk zijn, zoals voor promotioneel textiel, speciale evenementen of gepersonaliseerde items.

Zeefdruktransfer

Een zeefdruk transfer is een druktechniek die de voordelen van zeefdruk en transferdruk combineert. Hierbij wordt het ontwerp eerst op een speciaal transferpapier gezeefdrukt, waarna het met hitte en druk op het textiel wordt overgebracht. Dit proces biedt de duurzaamheid en helderheid van zeefdruk met de flexibiliteit van transferdruk.

 

Voordelen van zeefdruk transfer:

 • Duurzaamheid: De afdrukken zijn zeer duurzaam en wasbestendig, vergelijkbaar met directe zeefdruk.
 • Heldere kleuren: Zeefdrukinkt biedt levendige en duurzame kleuren.
 • Voorraadbeheer: Transfers kunnen vooraf worden geproduceerd en opgeslagen, waardoor ze snel kunnen worden toegepast wanneer nodig.
 • Flexibiliteit in positie: Transfers kunnen nauwkeurig op moeilijk te bedrukken plaatsen op textiel worden aangebracht, zoals zakken of naden.

 

Nadelen van zeefdruk transfer:

 • Productieproces: Het proces is complexer en tijdrovender dan directe zeefdruk.
 • Kosten: Voor kleine oplages kunnen de kosten hoger zijn vanwege de extra stappen en materialen.

 

Zeefdruk transfers zijn ideaal voor toepassingen waarbij duurzaamheid en kleurhelderheid belangrijk zijn, maar waar ook flexibiliteit in de positionering van het ontwerp nodig is. Ze worden vaak gebruikt voor sportkleding, werkkleding en promotioneel textiel.